NU VORBIM DESPRE ASTA @Teatrul Odeon, București

January 6, 2022

Textul NU VORBIM DESPRE ASTA va fi montat în acest an la Sala Studio a Teatrului Odeon din București. 

Propunerea, în regia Adinei Lazăr, este una din cele două proiecte desemnate câștigătoare în cadrul concursului lansat în luna mai 2021, Tineri Regizori – Texte Contemporane (ediția a patra). 

Programul „Tineri regizori – Texte contemporane a fost lansat în anul 2001 sub denumirea „DEBUT – tineri regizori. texte contemporane” și s-a desfășurat sub forma unui concurs de proiecte destinat tinerilor regizori, studenți sau proaspăt absolvenți ai academiilor de artă, cu scopul de a încuraja și susține tânara generație de artiști și noile mijloace de exprimare scenică.

NU VORBIM DESPRE ASTA e povestea unei generații spusă pe 4 voci. O generație care s-a trezit adultă peste noapte, fără vreun manual de utilizare a vieții. E vorba despre acei oameni care s-au născut undeva în anii ’80, au copilărit în ’90, au avut primele telefoane mobile la început de 2000 și erau deja la facultate când România a intrat în UE. Textul e o confesiune a descoperirii de sine, în contextul unei societăți în schimbare, cu modele îndoielnice. Nu vorbim despre asta însumează toate acele subiecte incomode, evidente, trecute sub tăcere la masa în familie, pe care părinții le evită, iar copiii lor adolescenți le asimilează încercând să se accepte.

Text rezultat în urma rezidenței de scriere dramatică DRAMA 5, Ediția III, coordonată de Alina Nelega și organizată de REACTOR de Creație și Experiment (2018)

Câștigător al concursului FOCUS DRAMA:RO, organizat de Teatrul de Nord Satu Mare. 

Leave a Reply