Despre mine

Dramaturg / Trainer Alexandra Felseghi

SCURTĂ BIOGRAFIE

Mă numesc Alexandra și sunt dramaturg, regizor și trainer de ateliere de scriere creativă. Am absolvit Facultatea de Teatru și Film în 2009, la secția Regie de teatru. Doi ani mai târziu, am obținut o diplomă de masterat în teatru, film și multimedia (specializarea arte performative),  la aceeași facultate. În 2016 mi-am susținut teza de doctorat cu titlul O incursiune în teatrul independent – Performance și Creator Multiplu, în cadrul Universității Babeș-Bolyai. În prezent, sunt cercetător postdoctoral la Facultatea de Teatru și Film, Cluj-Napoca.

Din 2012, mi-am creat un cadru propriu în care să am libertatea de a-mi combina cele două specializări după bunul plac. Așa s-a născut asociația Create.Act.Enjoy, în care am activat până în 2018. Din 2015, am simțit nevoia să ies din zona de confort și să cunosc oameni din cât mai multe domenii, dar cu aceeași pasiune ca și mine: scrisul. Așa că am început să organizez cu regularitate ateliere de scriere creativă.

Ca dramaturg, iată câteva din titlurile textelor pe care le-am semnat: VERDE TĂIAT (producție Pro Teatru, 2020), FABRICI ȘI UZINE (producție a Centrului Pentru Studierea Modernității și a Lumii Rurale, 2019); NU VORBIM DESPRE ASTA (text rezultat în urma rezidenței DRAMA 5 și câștigător al concursului de dramaturgie FOCUS DRAMA:RO, organizat de Teatrul de Nord, Satu Mare, 2018); 3 MILIOANE (producție Create.Act.Enjoy, 2018), EAT ME (producție Create.Act.Enjoy, 2018), TATA ȚINTEA ÎNTOTDEAUNA FAȚA (text câștigător al concursului de dramaturgie EurOpinions, Târgu Mureș, 2017).

Dacă dorești să afli mai multe despre activitatea mea, workshop-uri, festivaluri, click pe link-ul de mai jos:

ALEXANDRA FELSEGHI – CV NARATIV

Alexandra Felseghi – PRESS

Blogul meu

Proiecte noi pentru 2023 Monday, November 21, 2022

2023 se anunță un an plin în evenimente și deja am început să îmi fac calendarul (ca în fiecare noiembrie-decembrie… programăm pentru mai târziu/mai devreme – în funcție de perspectivă).

NU MAI ȚINE LINIA OCUPATĂ la FNT Monday, November 21, 2022

Pe 8 noiembrie, la ora 21, în sala Majestic a Teatrului Odeon a avut loc reprezentația spectacolului Nu mai ține linia ocupată, în cadrul Festivalului Național de Teatru. Redau mai

Lansarea volumului CULESE DIN RURAL Monday, November 21, 2022

Pe 5 noiembrie, de la ora 18, la Muzeul Județean de Istorie și Artă Zalău, am lansat volumul colectiv Culese din rural. Am fost bucuroasă să fac parte din această